Spiritueel

De Schumannresonantie

Het nieuwe

Geen nieuws meer volgen op tv, me niet meer bezig houden met de oude wereld – die van mondkapjes, vaccinaties, controle en politieke spelletjes – maar me richten op het nieuwe. Dat werd me de afgelopen tijd meer dan duidelijk toen ik weer overliep van frustratie over de traagheid van de ontwaking van het collectief. Mijn innerlijke stemmetje waarschuwde me al langer, ‘hou je trilling hoog’. Ik weet, het oude zal sowieso mettertijd gaan verdwijnen. De tekenen zijn er, al zijn ze niet altijd even duidelijk.

Wel, een paar weken geleden heb ik dus de tweedaagse cursus de Schumannresonantie via Anton Teuben gevolgd. Hier leer je hoe je je weer kunt verbinden met de natuurlijke trilling van de aarde. In de loop der duizenden jaren zijn we het contact met onze ziel kwijt geraakt. Het wordt nu tijd dat we weer gaan zien waar we vandaan komen en waarvoor we hier op aarde zijn, en dat is in elk geval niet om ons te onderwerpen aan de macht van eliten. In deze tijden mogen we gaan herinneren wie en wat we dan wèl zijn …

Tijdens de cursus leer je welke voordelen de Schumann-resonantie je kan bieden:

 • Je zelfgenezend vermogen bevorderen
 • Bescherming tegen straling
 • Activering van cellen en restauratie van DNA
 • Opheffen van innerlijke blokkades
 • Komen tot andere inzichten en mogelijkheden
 • Beste middel tegen mind-control en intimidatie
 • Zorgt voor verbinding met de rechter- en linkerhersenhelft

Kortom, het geeft je de mogelijkheid om de regie van je leven weer in eigen handen te nemen. Stop met antwoorden buiten jezelf te zoeken als je op zoek bent naar oplossingen voor je problemen. Alles wat je nodig hebt zit al in jezelf, alles wat je hoeft te doen is de verbinding met je ziel te herstellen. Van daaruit kun je zien wat voor jou liefde, licht en waarheid is.

Wat is de Schumannresonantie?

Al het leven op aarde is van nature verbonden met de Schumann resonantie, alles wat groeit en bloeit; de dieren, de natuur en ook de mens is van oudsher verbonden geweest met deze resonantie. Zonder dit trillingsveld was er geen leven op aarde mogelijk. Deze resonantie wordt ook wel de hartslag van de aarde genoemd. Oude volkerenstammen zijn zich veel langer dan wij bewust gebleven van hun verbinding met de aarde en haar energie. Via de kern van de aarde en de kosmische zon vindt een circulatie van energie plaats.

De Schumann resonantie is de trilling tussen de kern van de aarde en de buitenste laag van de ionensfeer, zo’n 65 km boven de aarde. Omdat ons niet is geleerd om ons energetisch hiermee te verbinden zijn de meesten van ons zich hier totaal niet van bewust. Jarenlang was dit de basisfrequentie 7,83 Hz met minimale verschillen. Vanaf 2014 begon hier verandering in te komen en werden regelmatig hogere frequenties gemeten.

Op de afbeelding hierboven zie je links een mens waarvan het aura verstoord is door angst, zorgen en stress, zoals het bij de meesten van ons voorkomt. In het midden en het rechterplaatje zie je hoe je zelfheling kunt toepassen door je te verbinden met deze energie om je fysieke en psychische verstoringen te helen. Rechts zie je hoe het aura zich hersteld heeft na het integreren van deze energie. Je ervaart hoe gemakkelijk het is om te voelen hoe alles via je eigen intentie is verbonden in liefde.

Wat zegt de wetenschap

Hoewel al in 1952 voorspeld door Winfried Otto Schumann, werden deze pieken in het ELF-deel van het elektromagnetisch spectrum, die in de aardatmosfeer voorkomen, voor het eerst betrouwbaar gemeten in de jaren 60. Sindsdien kwamen wetenschappers erachter dat variaties in deze resonantie overeen komen met seizoens-veranderingen, zonneactiviteit en andere aardgebonden verschijnselen. Er zijn sterke aanwijzingen dat de Schumann Resonantie een rol speelt bij genezing en gezondheid.

Het lijkt er namelijk op dat het menselijk lichaam zich kan afstemmen op de elektromagnetische golven van de Schumann-resonantie. Volgens de in de literatuur aangetroffen modellen worden deze trillingen ontvangen en versterkt door diverse nano-structuren in en rond de hersenen. Kijk voor meer info op schumanninstituut.nl of antonteuben.nl

Energie integreren

Om aan de cursus mee te kunnen doen geef je je op via het schumanninstituut. De dagen zijn altijd op zaterdag en zondag. De tweede dag is belangrijk omdat je beter in staat bent om de energie in jezelf te integreren maar er zijn meerdere mogelijkheden. Daarna is het zaak dat je liefst drie keer per dag een moment voor jezelf neemt om de meditatie (zo noem ik het maar even) te doen. In het begin doe je er een kwartier, 20 minuten over, maar dit gaat steeds gemakkelijker zodat je op den duur in principe nog maar 5 minuten nodig hebt. Ook kun je op dinsdag en donderdagavond aansluiten bij de energie updates, waarbij er ook ruimte is om vragen te stellen of je verhaal te doen.

Eigen ervaring

Persoonlijk vind ik de Schumann-resonantie een aanrader. Wel denk ik dat enige ervaring met meditatie, evenals een open mind, een voordeel is. Anders kom je misschien voor zaken te staan waar je nog nooit van gehoord hebt. Voorbeelden zijn:

 • Chakra’s
 • Buitenaards leven
 • Holle aarde
 • Andere dimensies
 • Dolfijn- en walvisfrequenties

Voor mij is het een hele fijne basis om mee aan te slag te gaan, lang was ik op zoek naar een manier om meer balans in mijn energie te brengen, dit past bij me. Het ‘resoneert’ om het zo maar te noemen en het heeft me aangezet om onder anderen onze ware historie te gaan onderzoeken. Kortom, er valt ontzettend veel te ontdekken en middels deze cursus wordt er een tipje van de sluier opgelicht. Het is wel belangrijk dat je de energie dagelijks integreert en eventueel de updates volgt. Je zult merken dat je er – zeker in deze woelige tijd – vast wel baat bij gaat hebben.

Liefs, Irene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s