Bewustzijn

Een kijkje in de toekomst

Licht versus donker

We hebben nog steeds een keuze; gaan we voor liefde, vrijheid, waarheid en het in ere herstellen van de verbinding met onszelf? Starten we met een paralelle samenleving waarin weer een bottum-up samenleving in plaats van een top-down maatschappij gaat ontstaan. Waarin wij burgers het weer voor het zeggen krijgen, andere vormen gaan creëren voor onze bestaande, uitgerangeerde systemen.

Of gaan we voor China 2.0 met een citizenscore (burgerpuntensysteem), volledige traceerbaarheid en digitale afhankelijkheid. Met wellicht elk jaar verplichte vaccinaties, eindeloos testen en absurde restricties waarbij het uiten van een kritische mening meteen zorgt voor een aftrek van je citizenscore. Waar ongevaccineerden een plekje buiten de maatschappij wordt toegewezen. Onrealistisch? Het is dichterbij dan je denkt.

De wil van velen voor het creëren van iets nieuws is groeiende, dit omzetten in concrete actie is zo makkelijk nog niet. De beweging is echter al voorzichtig in gang gezet, en deze is niet meer te stoppen, welke richting ons land ook op zal gaan. Beneden zie je de video van Blckbx met Flavio Pasquino in gesprek met professor Bob de Wit over onze toekomst en zijn boek Society 4.0. Een voorstelling van de zaken zoals die er op dit moment bij staan. Is er nog wel tijd genoeg om het tij te keren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s