Bewustzijn, Natuurlijk

De kracht van de natuur

Hoor de stilte, voel de energie, ervaar de rust en ruimte die het maakt in je hoofd, die er zelfs voor kan zorgen dat je steun en antwoorden kunt vinden …

Om de warrige toestanden – die onze dagen ongevraagd vergezellen – te ontvluchten is een wandeling in de natuur sowieso een aangenaam en nuttig tijdverdrijf. In de natuur kom je tot rust, kun je je één voelen met oude knoestige bomen, de geur van door everzwijnen omgewoelde aarde, zeldzame plantensoorten en als je geluk hebt het spotten van lofwaardige exemplaren uit het dierenrijk. Sommige mensen met een verruimd bewustzijn willen daar zelfs letterlijk het contact met de aarde voelen en gebruiken deze natuurlijke omgeving om in lotushouding hun rustgevende meditatie te doen. Lijkt me heerlijk, maar zover ben ik zelf nog niet ♡

Het is een kwestie van de tijd nemen en jezelf de ruimte te geven om te ontdekken waar jouw hart naar uit gaat. In de stilte die jij voor jezelf creëert zal je innerlijke stem je op die weg begeleiden. Weg van bebouwing en gemotoriseerd verkeer word je minder snel afgeleid en kun je makkelijker terug gaan naar de essentie van je bestaan.

Ook mijn jongere zus leeft steeds meer vanuit haar hart. Graag deel ik een paar mooie natuurfoto’s van haar die ze maakte bij één van de natuurgebieden in onze buurt. Soms struint ze er uren rond om met veel geduld en precisie het perfecte plaatje te kunnen schieten ♡

Mijn credo: geniet, beleef, verwonder, fluister, luister, mediteer, creëer en laat je van harte inspireren door de krachten van een natuurlijke omgeving 🦋

Hartegroet,
Irene♡

(Foto’s: Miriam Janssen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s