Persoonlijk

Intuïtie

Zolang ik me kan herinneren laat ik me (onbewust) leiden door mijn intuïtie door het aanvoelen van keuzes of situaties. Iedereen heeft en kan dat maar de meesten zijn er zich niet van bewust. Bij de één is het meer ontwikkeld dan bij de ander, het is echter heel goed te trainen.
Intuïtie heeft te maken met diep van binnen iets ‘weten’, vaak ook aangeduid met ‘onderbuikgevoel’. Je weet dan gewoon of iets klopt of niet en je kunt vaak al snel de aard van een persoon inschatten. Omdat dat bij mij altijd op onbewust niveau heeft plaatsgevonden bij de interactie met anderen snapte ik nooit waarom ik met sommigen meer moeite had in de omgang dan met anderen, en er met weer anderen meteen een klik was. Voor mij verklaart dat waarom ik me onbewust afsloot voor bepaalde mensen. Daar speelde ook een stuk onzekerheid mee maar mijn gevoel was nu eenmaal goed of niet goed. Dat heeft er niet zozeer mee te maken of een persoon goed of slecht is (er is geen goed of slecht) maar met de energieën die er om die persoon heen hangen bijvoorbeeld sympathiek, zacht, onvriendelijk of oneerlijk. Sommige energieën kunnen nu eenmaal ‘botsen’ met elkaar.

💫Vermoedens en gedachten blijken vaak te kloppen als je intuïtief bent ingesteld. De meeste mensen hebben deze ervaringen wel eens, het wordt alleen snel afgewimpeld met ‘zal wel’ of ‘toeval’. Maar, lieve mensen, toeval bestaat niet. Als je accepteert dat je intuïtiviteit je verder kan helpen om je zielsmissie te ontdekken dan zul je zien dat je daar stapje voor stapje dichterbij komt. Accepteren betekent je hart openen en alle tekens en energie van het universum laten binnenstromen. Wees gerust, je doet het nooit verkeerd. Maak je een keuze die achteraf niet de juiste blijkt te zijn dan bereik jij je pad gewoon via een omweg. Het kan ook zijn dat je dan gewoon nog een bepaalde les hebt te leren.

Oefenen met je intuïtie:

💜Let op tekens en symbolen in je omgeving die je aandacht trekken ☆☆ In mijn eigen geval heb ik het sterk (gehad) met vogels, vlinders en witte veertjes. Voor mij waren deze tekens blijkbaar nodig om me spiritueel te laten ontwaken, voor jou kan het misschien een hele andere betekenis hebben. Intuïtief voel je wel of iets voor je bestemd is al besef je vaak later pas wat het betekent.

💜Alleen zijn ☆☆ Trek eens in je eentje de natuur in, keer je lekker in jezelf en probeer dicht bij je gevoel te komen. Mediteren of muziek luisteren werkt ook goed, heerlijk zelfs!

💜Gedachten, dromen en gebeurtenissen noteren ☆☆ Schrijf alles op wat je meemaakt op het gebied van intuïtie, altijd goed om terug te kunnen kijken. Ik heb zelf al een hele lijst in mijn notitieboekje. Zo kun je misschien bepaalde terugkerende patronen herkennen.

💜Affirmatie opzeggen ☆☆ Zeg elke dag een aantal keren tegen jezelf: 💫 ‘Mijn intuïtie wordt elke dag sterker’. Of: 💫’Ik ontvang elke dag wat ik nodig heb via mijn intuïtie.’

💜Maak contact met je gidsen en engelen ☆☆ Okee, dit gaat voor sommigen misschien te ver. Het komt echter overeen met de eerste tip die ik gaf. Daarbij kun je leren naar je intuitieve stemmetje te luisteren, en te leren vertrouwen bij bepaalde situaties op wat er als eerste in je gedachten komt.

Leuk hè! Ik probeer zelf ook elke dag te oefenen met als gevolg dat mijn vertrouwen steeds meer groeit…
Succes ermee en wordt vervolgd! 💫💫

Hartegroet,
Irene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s