Persoonlijk, Spiritueel

Ongeduldig om te leren

Monniken en kleurige sieraden

Het is wel zo eerlijk om jullie eerst maar eens mee te nemen op mijn eigen sprirituele reis die het afgelopen jaar een behoorlijke vlucht heeft genomen; desondanks heb ik het gevoel heb dat ik nog maar aan het begin sta. Het is zo’n veelomvattende, rijke wereld! Ik heb – soms onbewust – al vele inzichten mogen ontvangen die me het pad hebben opgebracht dat ik nu volg. Een fantastische (bijna letterlijk) gewaarwording! Bij het woord spriritualiteit denk je vaak aan boeddhabeelden, monniken of zweverige types met wijde jurken en kleurige, uitbundige sieraden die met doden spreken en aura’s zien. Deze mensen zijn natuurlijk een onderdeel, en al behoorlijk ver op hun energetische pad maar het is zoveel meer! Velen die zich momenteel met spiritualiteit beginnen bezig te houden zijn mensen zoals jij en ik. Het leek ook voor mij altijd een zweverige bezigheid en ik heb het lange tijd genegeerd, al die momenten die lieten zien dat er meer is tussen hemel en aarde. Dat er meer was geloofde ik sowieso wel maar daar had je het mee gehad, het bleef vaag voor me. Liever ging ik over tot de orde van de dag met al haar drukte en hectiek die vooral ook in het hoofd plaatsvond. Net zoals we met meerdere dingen lange tijd zijn gehersenspoeld was het ook met dit fenomeen weinig maatschappelijk geaccepteerd als je er voor uit kwam dat bepaalde zaken die je overkwamen werden gezien als spirituele boodschappen. Momenteel worden we met zijn allen een bewustzijnsproces ingeleid, de één wat eerder dan de ander, ieder in zijn eigen tempo en pas als diegene er klaar voor is en ervoor open staat zal het op zijn weg komen. Waarschijnlijk is over een paar jaar spiritualiteit zelfs een normaal onderdeel van ons aardse leven!

Dagdromen

Van kindsaf aan ben ik zeer gevoelig en intuïtief geweest. Dagdromen leek ik wel uitgevonden te hebben. Met mijn ogen open kon ik mezelf verplaatsen naar een totaal gefantaseerde situatie, complete verhaallijnen werden opgezet en terwijl ik fysiek aanwezig was – starend in de ruimte – vertoefde ik geestelijk in een totaal andere wereld. Wat ik niet wist is dat ook dit een vorm van mediteren is.

” Tijdens een biologieles was ik weer eens mijlenver weg van waar ik eigenlijk zou moeten zijn. Plots werd ik uit mijn dagdromen opgeschrikt door de leraar die mijn naam riep. Ik had geen idee wat er van mij verwacht werd en liep als in trance naar het bord omdat we naar mijn beleving daar het laatste mee bezig waren geweest. De klas lag in een deuk, inclusief biologieleraar. Het was natuurlijk helemaal niet de bedoeling dat ik naar het bord liep maar blijkbaar had hij gezien dat ik mijlenver weg was en riep daarom mijn naam. Ik was echt heel ver weg geweest. Zo’n kind was ik dus, een dromer, altijd verlangend naar een andere wereld … “

Het zwarte gat

De interesse in het paranormale is er wel altijd al geweest, ik vond het zeer intrigerend. ‘S avonds luisterde ik voor het slapen gaan naar het programma ‘Het zwarte gat’ dat ik ontzettend interessant maar vaak ook eng vond. Laat staan het beeld dat je kreeg door de griezelfilms die in mijn jeugd populair waren zoals ‘The excorcist’. Door die angst heb ik waarschijnlijk onbewust bepaalde kanalen geblokkeerd. Pas op mijn 24ste kreeg ik bewust te maken met ‘rare dingen’ die ik pas achteraf durfde te duiden als intuïtieve ingevingen. Door middel van mijn blogs op deze site neem ik jullie mee in de situaties die op mijn weg kwamen waardoor ik nu weet dat wat je ook doet in je leven dit nooit fout is maar altijd onderdeel van jouw leerproces hier op aarde. Want het mooie is namelijk dat íedereen deze spiritualiteit in zich heeft. Iedereen en alles op onze planeet is onderdeel van de universele (noem het Goddelijke) bron wat wil zeggen dat wij allemaal met elkaar verbonden zijn en allen wezens van licht en liefde zijn. Het is dus zeer de moeite waard om onze hogere zelf, onze ziel te leren kennen. Op deze site hoop ik jullie veel meer informatie te geven en jullie te laten delen in mijn eigen proces dat een ongelofelijke en fantastische reis is!

“Het eerste geval wat ik me bewust kan herinneren was toen ik zwanger was van mijn eerste kind en de bijzondere droom die ik had. Jullie moeten weten dat ik er van overtuigd van was dat ik een jongetje zou krijgen (vanuit ego-overtuiging want de Klavers kregen bijna alleen jongetjes) zelfs het babykamertje was blauw 🤣 En ik wilde per se thuis bevallen. Op een nacht droomde ik dat mijn kindje geboren werd in het ziekenhuis en nog steeds was ik in de volle overtuiging dat het een jongetje zou zijn. Toen het kindje aan me gegeven werd bleek ik een meisje op de wereld gezet te hebben. Ik riep: “nee, nee, dat kan niet, ik krijg thuis een jongetje”. “Welnee”, zei de arts ” je bent hier en het is een meisje”. Nog steeds sputterde ik tegen want ik kreeg toch een jongetje? De arts glimlachte alleen. Eenmaal wakker kon ik me de droom zo helder voor de geest halen. Mijn kind werd geboren en wat denk Je? Het was inderdaad … een prachtig gaaf meisje dat in het ziekenhuis geboren werd.”

Lange tijd heb ik gedacht dat dit gewoon een toevalsdroom was – zoals ik lang alles heb weggewuifd. Diverse ‘rare incidenten’ zouden volgen en inmiddels weet ik dat ik via dromen of in de toestand tussen dromen en waken vaak inzichten krijg. Ik doe niets meer af als toeval maar leer en durf steeds meer te vertrouwen op deze intuïtieve boodschappen. Het begin was er schijnbaar al lang maar nu ik me er werkelijk bewust aan overgegeven heb is mijn leven er nu al zoveel rijker door geworden! Ik trappel werkelijk waar van ongeduld om álles te mogen ervaren …

Wordt vervolgd…

Hartegroet,

Irene ♡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s