Bewustzijn

Wij zijn de oplossing!

Heb jij ook je buik vol van de coronacrisis? Snak jij misschien naar de vaccinatie zodat je weer een festival mag bezoeken of lig je dagelijks in de clinch met ‘tegenstanders’ die maar niet willen denken zoals jij dat doet? Ik herken mezelf in dat laatste wel terug; een tijdje geleden was andersdenkenden overtuigen van de waarheid mijn doel. Welke waarheid? Ieder heeft namelijk de zijne. Er is een oplossing voor beide kanten, kruip eens bij jouzelf naar binnen en vraag je eens af ‘wie ben ik nou eigenlijk …?’

Factoren van buitenaf

Ons menszijn laat de gedachte toe dat onze mate van ons geluk of welbevinden afhangt van factoren die buiten onszelf liggen. We wijzen constant met de vinger naar de ander, je relatie, collega, baas, de regering of de wereldproblematiek … Vaak zijn we geneigd te denken dat we de oplossing van onze problemen niet in onszelf hoeven te zoeken terwijl dat juist wel is wat we horen te doen. We zijn nu eenmaal denkers geworden die veel te veel in ons hoofd zijn gaan zitten en veel te weinig met ons hart en ziel bezig zijn. Kruip – juist nú – vanuit je hoofd naar je hart en luister naar jouw innerlijk. Luister nu eens écht naar jouw kern, naar je ziel die al zolang wacht om aangeraakt en gekoesterd te worden. Stop met jouw geluk af te laten hangen van keuzes die de maatschappij vaak voor jou maakt. Stop met het je laten aanpraten van angst. Of het nu gaat om de angst voor een virus of om de angst voor een totalitaire staat of nieuwe wereldorde. Angst belet je te leven vanuit je hart en ziel. Angst belet je trouwens sowieso om voluit te leven 😏

Zonder oordeel

Laat jouw geluk niet af hangen door met de massa mee te doen ook al gaat het tegen je gevoel in. Door niet voor jouw waarheid te gaan, door niet jezelf te zijn, zet jij een letterlijk dan wel een figuurlijk masker op. Vraag jezelf dan eens af; wie ben ík eigenlijk? Jij bent niet je gedachten, je werk, je carriére, of de mening van een massa. Jij bent een prachtige, unieke ziel die het waard is om werkelijk gezien te worden! Eentje die durft te staan voor wie hij of zij is. Zonder oordeel naar of door anderen.

Meet jouw geluk niet af aan materiële zaken, de mate van fysieke rijkdom; hoe groot je huis is, hoe vaak je op vakantie kunt en welke dure spullen je kunt aanschaffen. Velen die deze rijkdom hebben, voelen zich nog steeds niet echt tevreden. Omdat diegenen nog steeds niet weten wie hij of zij in essentie nou eigenlijk is.

Zelfbeschikking

Allemaal zijn wij soevereine personen met het recht op zelfbeschikking. Stop met het denken dat regeringen het zo goed met ons voor hebben, of dat we door iemand of door een wonder gered moeten worden. Dat laatste zou misschien nog kunnen kloppen, als het echt vanuit ons zelf zou komen. In feite zijn wij namelijk zelf degenen die de betere wereld kunnen bewerkstelligen, door te leven vanuit onze zielsmissie. Onze zielsmissie houdt in dat we leven naar échte waarden zoals liefde, geduld, empathie, vrijgevigheid en vooral dankbaarheid zodat onze unieke en prachtige ziel geheeld kan worden. Dit wil zeggen dat je (oud) verdriet en trauma’s heelt, breekt met oude overtuigingen die je niet meer dienen, dat je ongelooflijk veel zelfliefde koestert en jouw eventuele gevoelens van schuld, schaamte, egoïsme, twijfel, pijn en alle andere negatieve aspecten en emoties achter je kan laten. Erken ze en start als het ware met een schone lei. Hoe hoog jouw bankrekening ook is of welke oplossing er ook komt voor de ‘pandemie’ of welk probleem ook; als jij niet in het reine bent met jouzelf dan stelt dat alles niet veel voor. Oude systemen en machten zijn intussen al – weliswaar nog onzichtbaar – aan het afbrokkelen om ruimte te maken voor nieuwe initiatieven die zullen gaan ontstaan door als mensheid een geheeld collectief te vormen. Laat ieder zijn verantwoordelijkheid nemen en stel je open voor vele inzichten.

Hou rekening met veel kwaad in de wereld dat binnenkort naar de oppervlakte en in het licht gaat komen maar dat tevens onze toekomstige weg zal vrij maken voor heel veel moois. Go with the flow en ga als uniek persoon voor het creatieve proces samen met het collectief als het zover is want enige houvast zou dan misschien nog wel eens nodig kunnen zijn. Zoek de verbinding, versterk elkaar en help elkaar

Je kent deze wel: verbeter de wereld en begin bij jezelf … 🍀

Hartegroet,

Irene ♡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s