Bewustzijn, Spiritueel

11 tips om woelige tijden te doorstaan

Storm van binnen en buiten

Wat zijn het heftige tijden hè! Wat betreft de coronacrisis en de Amerikaanse verkiezingen lijkt het alsof we ons momenteel in een regelrechte, figuurlijke orkaan bevinden en blijf dan maar eens met twee benen op de grond staan. Waarschijnlijk zitten we nu in het oog van de storm; dat wil zeggen dat het straks toch nog even allemaal een greintje erger kan worden. Kruip letterlijk bij jezelf naar binnen in deze tijd, schenk aandacht aan jezelf, accepteer wat je nodig hebt. Ik geef je enkele tips om je rug zo recht mogelijk te houden deze dagen zodat jouw eigen energiefrequentie verhoogd wordt en je als gevolg daarvan ook je omgeving kunt steunen. Veel mensen die temidden van hun bewustzijnsproces zitten zullen deze tijd ervaren als een hevige storm die binnen in je woedt. De menselijke tweestrijd in de wereld ligt op haar hoogtepunt in deze weken, vaak zul je terugglijden de wereld van die dualiteit in. Het is dan zaak om jezelf hiertegen te beschermen en om goed voor jezelf te zorgen.

11 tips voor ontspanning

1. Vermijd het nieuws – met name het nieuws op tv en social media. Stop met liken, bashen, shamen en stop met je gelijk te willen halen. Laat je gsm of tablet eens wat vaker links liggen, je zult zien dat je er baat bij hebt. Je zult veel meer rust en balans vinden en meer tijd voor andere dingen. Mij bevalt het in elk geval heel goed (al blijft het soms moeilijk).

2. Mediteren – begin je nog maar net, zoek dan op bijvoorbeeld youtube eens een meditatie, zoek een plekje waar je niet gestoord wordt, doe je oortjes in, sluit je ogen en adem diep in en uit. Concentreer je op deze ademhaling en probeer gedachtenloos mee te gaan in je meditatie. Dit zal waarschijnlijk niet in één keer helemaal goed lukken maar oefening baart kunst. Je zou ook een geleide meditatie kunnen doen, ook die zijn te vinden. Binnenkort meer over meditaties.

3. Luister je lievelingsmuziek – lekker liggend op de bank, onder het lezen of koken. Werkt altijd!

4. Trek de natuur in – ikzelf kom erg tot rust in de natuur. Me ontdoen van drukte en lawaai, ik voel me één met de natuur en het doet me beseffen dat wij hier allen een onderdeel van zijn, alles is met elkaar verbonden. Maak – met of zonder hond – een fijne boswandeling, wandel rond een meer, fiets of loop langs akkers en weilanden of trek een natuurgebied of nationaal park in. Je zult heerlijk in balans komen.

5. Dans, zing, knuffel, lach, wees creatief, wees sociaal – ook deze activiteiten zorgen voor hogere vibraties waardoor jij je lichter zult voelen vanuit je hart. Vermijd negatieve energieën zoals bijvoorbeeld angst, boosheid, hebzucht, onzekerheid, schaamte en schuldgevoel.

6. Bad en/of verwenmomenten – neem lekker tijd voor jezelf. Ik neem zelf wekelijks een bad waarin ik mijmer, lees, en ontspan. Een maskertje of lekker op je gemak je nagels lakken werkt ook zeer ontspannend al is dat niet zo aan mij besteed 😁

7. Lezen – heerlijk, pak een boek en verdwijn voor even naar een andere (onbekende?) wereld. Leerzaam, ontspannend, bedwelmend, betoverend (binnenkort boekentips)

8. Vers en puur koken – neem je tijd om lekker en gezond te koken. Ga naar de boerderijwinkel of markt, haal gezonde, verse waren en knutsel een verrukkelijk feestmaaltje in elkaar. Maak tussendoor een dansje of zing een lied en ook je omgeving heeft profijt van jouw energieveld 😀 Recepten vind je hier.

9. Wees dankbaar – benader deze tijd positief. Kijk naar wat er nog wel kan, deze tijd leent zich ook nog eens uitstekend om te scheppen en te creëeren en wees dankbaar voor al hetgeen je mag ontvangen. Dankbaarheid heeft een ontzettend hoge trillingsfrequentie.

10. Omring je met je geliefden en wees lief voor elkaar – want de mooiste tijd van het jaar staat weer voor de deur. Laat je niet weerhouden om je dierbaren te bezoeken, wij zijn sociale dieren en hebben elkaar nodig. Sommigen (waaronder ikzelf) vinden het daarnaast ook heerlijk om bij tijd en wijle alleen te zijn om bovenstaande dingen in de praktijk te brengen.

11. Ontdek jouw eigen spiritualiteit – voor mijzelf is het afgelopen jaar het meest bijzondere geweest, ik heb eindelijk ontdekt waarom ik – en wij – juist op dit moment van onze lineaire levenslijn hier op aarde zijn. Dat proces wil ik graag met jullie delen maar misschien is het ook belangrijk voor jou om te weten welke rol spiritualiteit in jouw leven speelt of misschien juist helemaal niet. Het mooie is dat het altijd goed is …

Geduld is het beste gebed

Boeddha

Heb vertrouwen dat alles goed komt. Zorg dat je uit je eventuele angst komt. Angst zit in je hoofd dus ga van hoofd naar hart. In je hart is het licht en het zal je helpen om van daaruit je weg te vinden. Vanuit mezelf weet ik dat het heel eng is om los te laten zonder die vervelende controle te hebben maar het is mij ook gelukt. We zitten midden in een kosmisch plan en het zijn juist die kosmische krachten die momenteel aan het werk zijn voor ons allemaal. Weet in elk geval ook dat jij goed bent zoals je bent…

Hartegroet,

Irene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s