Bewustzijn, Persoonlijk

Op weg naar bewustwording

De vijfde dimensie

Onze wereld is al enige tijd bezig met haar transformatie naar een nieuw tijdperk, het tijdperk van Aquarius: waterman. Al eeuwen en eeuwen lang wordt er gesproken over de tijd waarin we nu leven; we worden naar een nieuwe dimensie bewogen wat betreft ons bewustzijnsniveau, ook wel de vijfde dimensie genoemd. Al lang is aangekondigd dat in deze heftige, roerige tijden veel mensen zullen ‘ontwaken’ oftewel zich bewust gaan worden van de werkelijke wereld om hen heen. Dat de wereld snel verandert had je natuurlijk al lang in de gaten, in hoog tempo volgen gebeurtenissen elkaar op. Velen leven nog steeds in angst voor het virus en anderen keren zich af van een waarheid die niet de hunne is. “Dit is een virus door mensen gemaakt” riep ik meteen na de eerste covidberichten uit China. “Dit is een generale repetitie voor iets veel groters” riep ik na de afkondiging van de eerste lockdown. Ondanks dat ik weet dat het virus soms hard toesloeg hebben deze ideeën me nooit meer los gelaten. Eén ding is zeker: het zal nooit meer worden zoals het was …

De angst die ons bond

Ik weet nog die eerste avond van de gedeeltelijke lockdown. De lucht was zwart en helder, met ontelbare kleine lichtjes die fonkelden dat het een lieve lust was. Het was stil, akelig stil. Ik bleef omhoog kijken naar dat fraaie luchtfenomeen, deel uitmakend van een oneindig universum. Het sloeg plotseling bij me in. Dit was raar, bijna niet te bevatten. Ons werd verzocht om zo veel mogelijk thuis te blijven; thuis te werken, geen vrienden of familie bezoeken, geen samenkomsten, geen omhelzingen, geen aanrakingen, alleen eruit voor noodzakelijke boodschappen, reguliere zorg werd beperkt, scholen gingen dicht enzovoort. Bam! Nederland ging voor een groot gedeelte op slot. Niet zo rigoureus als andere landen maar toch. Het zou een aantal weken schoon en stil blijven op straat en in de lucht. Surrealistisch aan de ene kant, en mooi aan de andere kant. Weinig weg- en luchtverkeer voelde voor mij als een verademing. Dat gevoel duurde echter maar even. Hoe kon het toch dat plots zo’n deken van burgerlijke gehoorzaamheid over ons land viel voor een virus. Iedereen in het gareel! Solidariteit en eensgezindheid maakte ogenschijnlijk weer één volk van ons, het was echter de angst die ons bond.

In mijn onderbewustzijn voelde het niet goed, dit klopte niet; mensen opsluiten, alleen laten lijden en sterven, beperkte uitvaarten, geen samenkomsten, geen horeca, minimale bezoekjes enz. enz. Na de piek eind maart, begin april ging het weer stilletjes aan de goede kant op. Met pasen was het prachtig weer en togen veel mensen naar buiten, de natuur in, de stranden op. Maar we moesten oppassen: de politie ging de naleving op de stranden handhaven met drones. Ehm … watte?? Dat was het moment dat de alarmbel voluit ging rinkelen, dit was niet pluis, ik voelde het aan alles. De reguliere nieuwskanalen bleven maar coronanieuws uitbraken, bleven de angst voeden. We werden via krant en tv het nieuwe normaal en de 1,5 mtr samenleving ingeleid terwijl ons helemaal niets was gevraagd. De media speelde het spel van de politiek klaarblijkelijk van harte mee. Vanaf toen ben ik overgestapt naar alternatieve nieuwskanalen om meer en andere informatie te vergaren. Al lange tijd twijfelde ik aan de subjectiviteit van de mainstream media. Kwam dat door nuchter boerenverstand of puur intuïtie? Inmiddels weet ik dat alles wat er momenteel gebeurt met elkaar verbonden is. De nieuwe wereldorde waar W.A. het over had in zijn troonrede gaat er komen, mits een wonder gebeurt. En dat wonder, daar geloof ik nog steeds in.

Bewustwording

Ik ben op zoek gegaan want ik was erg benieuwd wat toch dat gevoel was waarvan ik dacht dat iedereen het had. Iedereen kon toch zien dat hier een gigantisch en macaber spel aan de gang was? Onbevangen schreef ik het stuk Leef! dat me waarschijnlijk niet iedereen in dank afnam en kwam ik – toevallig? – door een medeblogger (Don Quichotte, wiens site inmiddels is gecensureerd) terecht op alternatieve sites zoals Café Weltschmerz waaruit ik zoveel interessante maar ook zeer confronterende informatie haalde en dit ook enthousiast deelde. Nu zou iedereen toch wel zien dat we bedonderd werden?? Nog steeds ben ik D.Q dankbaar dat hij het laatste zetje daartoe gaf.

Inmiddels ben ik een illusie armer wat betreft het gros van mijn medeburgers maar heel wat mooie info rijker. Het volgende stukje is vrij spriritueel dus als je daar helemaal niks mee hebt dan ben je alvast gewaarschuwd. Bovenaan kon je al een stukje lezen. We gaan met zijn allen onze wereld zoals wij die altijd gekend hebben achter ons laten. Hetzij op een duistere, negatieve, dan wel op een geweldige en positieve manier. Steeds meer aardbewoners beginnen de werkelijke toedracht van onze gemolesteerde planeet en haar bevloking in te zien. Allemaal zijn wij jaren en jaren een dienend onderdeel geweest van het huidige systeem en zijn rijke elitaire machthebbers, een systeem dat hopelijk binnenkort ten onder zal gaan om plaats te maken voor een wereld waarin we als mensheid naar een hoger niveau gestuwd gaan worden. Er zal nog een poos chaos en anarchie zijn maar dan zal het zijn weg gaan vinden. Kort gezegd: laat je angst los en heb vertrouwen, laat licht en liefde de belangrijkste factor zijn in jezelf, alle goede krachten zijn nodig. Ik weet, het klinkt zweverig maar ik weet nu voor mijzelf welk pad ik te gaan heb. Ben je nog steeds aan het lezen en nieuwsgierig hoe dit alles in mijzelf heeft plaatsgevonden? Lees dan ook mijn volgende blogs want hier is het laatste nog lang niet over geschreven.

Warme groet,

I.K

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s